Pàgines

dimecres, 23 de juliol del 2008

Riure o plorar?

Un diàleg fèrtil només dóna fruits quan es els interlocutors es reconeixent mútuament en un pla d’igualtat, quan hi ha respecte, i copsem l’altre com un ésser humà amb totes les seves genialitats i febleses. La mentida, l’engany, la por, la poca sinceritat es captem amb molta facilitat; el llenguatge no verbal és tan transparent com l’altre. Ara bé, la complexitat de la naturalesa humana fa que desenvolupem modus vivendi inimaginables per als demés. Així, la sorpresa de tothom davant la nova identitat de Radovan karadzic, i sobretot, la seva dedicació a la medecina alternativa. Com a totes les feines podem trobar gent molt honesta, però no deixa de ser curiós el procés, si és que n’hi ha, d’haver estudiat psiquiatria, passar a ser un assassí, i finalment un curandero,un remeier.
Recordo una frase, tot i que no sé on la vaig llegir o sentir, que deia més o menys així: “La màgia negra només funciona per als negres“. Es pot entendre des de diferents perspectives, així doncs, només si tens unes determinades creences, aquestes actuen sobre tu mateix, o bé, no podem desempallegar-nos de la nostra educació i cultura sense caure en contradiccions.
Llegeixo els comentaris fets a través de la xarxa sobre la detenció, i m’escandalitzo. Primer, tothom sembla saber-ne molt sobre la història i el per què de les guerres; segon, l’odi, la por, i el menyspreu cap a altres opcions siguin polítiques, religioses o socials són depriments.
Qui la va encertar més Hobbes, Rousseau o Locke? En aquests moments em decanto per una barreja de tots tres, perquè quants més siguem més riurem. Malgrat que, tot plegat fa ben poca gràcia.

PD
Segueixo la notícia sobre el camuflatge de Karadzi, més curiositats encara: roba la identitat d’un paleta, en el seu inconscient flotava el que per ell devia ser una professió amb molt poca dignitat, qui podria relacionar un home amb tant poc poder amb un altre que es creia tot poderós. I encara més, es dedicava amb la seva superxeria a `ajudar´ dones amb problemes de fertilitat, quina barra!