Pàgines

dimecres, 20 de juny del 2012

Emili Teixidor, vida i mort

Reedito el post d'ahir, i avui només puc recomanar, si m'ho permeteu, una lectura indispensable per a petits i grans: L'amiga més amiga de la Formiga Piga.
També que escolteu, amb molta atenció, si veieu la pel·lícula Pa Negre, l'accent i el vocabulari d'Osona.
Gràcies!

13 comentaris:

PS ha dit...

Una de les coses que més em va agradar de la pel·lícula va ser l´accent dels actors, sobretot de la nena. M´era molt familiar i això que no tinc família ni orígens a Osona, recordo que ho vam comentar.
Crec que llegint el llibre també vaig recuperar paraules que feia temps que no sentia.
I les bones estones de ràdio escoltant les recomacions literàries de l´Emili també em van ajudar a escollir lectures amb criteri.

fra miquel ha dit...

L'amiga mes amiga de la Formiga Piga, la llegiem a les nenes, quan eren petites, abans d'anar a dormir...M'ho vaig passar molt bé. Fa poc vaig llegir "Les Rates Malaltes" Crec que és un dels seus primers llibres...Segur que he llegit més novel·les d'ell que no en recordo els títols. Sobretot juvenil. (teniem costum de llegir a les princeses avans d'anar a dormir ;o)
També escoltava les seves recomanacions a la radio...
"Requiescat i pace"...Emili!

gràcies Macondo
petó

Macondo ha dit...

Així estem d'acord.
Si vols et puc passar més lectures amb criteri, potser ja els coneixes,
ja que amb el nou paradigma comunicatiu tota aquesta informació està a l'abast de tothom. Per si no, aquí et deixo aquests enllaços on pots consultar i escollir alguna de les seves obres: http://es.wikipedia.org/wiki/GillesLipovetsky
http://es.wikipedia.org/wiki/Axel_Honneth

Macondo ha dit...

Gràcies pel teu comentari, jo crec que tots n'hem après molt d'ell, tant petits com grans. També d'aquell "vols dir?..." una mica irònic i sarcàstic, de vegades, però sempre sincer.

fra miquel ha dit...

Dels blogs que segueixo, en el teu és en l'únic que he trobat un record per l'Emili. No ho entenc. Em decepciona que no hi hagi més gent que li vulgui retre omenatge, ni tant sols els que tinc enllaçats que parlen de llibres... :o(
Per això et dono les gràcies un altre cop
petó

PS ha dit...

Gràcies, no els conec de res, però m´informaré. Encara que amb aquesta caloreta...em venen de gust lectures més lleugeres.
Potser a l´hivern!

Macondo ha dit...

Queden anotades les vostres puntualitzacions, a partir d'ARA faré VACANCES de blog.
Moltes gràcies! I bones vacances!

fra miquel ha dit...

Bones vacances Macondo
A mi encara em resta esperar quasi dos mesos :(
petó

Pilar ha dit...

En vaig gaudir plenament de la lectura de "El llibre de les mosques". Potser el vaig agafar en el moment just de trobar-li tota la màgia a la seva imaginació i la seva prosa.
Pel que fa a la pel-lícula que esmentes, és una nolt bona adaptació i comptava amb els millors actors. Conec personalment al Roger Casamajor i et puc assegurar que mima al detall tot el que fa i s'adapta d'una manera camaleònica al paper...Sense descuidar els amtissos i l'accent, sigui quina sigui la llengua.

Pilar ha dit...

...M'oblidava...BONES VACANCES!!!

Macondo ha dit...

Fra; Pilar...felicitats castellera! Ja hem arribat al cor de Manhattan, m'encanta la foto de les pàgines centrals, suposo que l'has vista!
Sobre el tema pendent que tenim, encara no m'hi he posat, tinc problemes tècnics que resoldré quan hi dediqui una mica de temps, fins ara no ho he pogut fer, tot arribarà...

I ara sí, Bones vacances a tothom!

Pilar ha dit...

Moltíssimes gràcies!!! He vist tooootes les fotos! Tingues en compte que Cal Figarot és un dels "meus" espais. ^0^
No et preocupis per res. Tot tés el seu temps i el seu moment.

Vols gaudir de les imatges que em deixen sense alè?

http://www.castellersdevilafranca.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1030&Itemid=301

Macondo ha dit...

Wow!