Pàgines

dilluns, 29 d’agost del 2011

SER O NO SER ( HOME I DONA)




Diferències morfològiques (en el crani d’homes i dones).

Ahir per primera vegada a la meva vida vaig tenir un parell de cranis humans, ep vertaders, a les meves mans.El primer que em va venir en ment va ser l'escena del Hamlet: Ser o no ser. 
Eren els cranis d’un home i una dona de l’espècie Sapiens Sapiens. Només hi ha tres diferències morfològiques entre els uns i les altres.  La primera  entre cella i cella, els homes hi tenen un os que sobresurt lleugerament, una mena de bultet, en canvi en  les dones l’os és completament aplanat. La segona al final de l’occipital, els cranis masculins presenten un petit allargament en forma d’u, en les dones és completament arrodonit. I la tercera diferencia es troba en el paladar inferior, la forma del paladar femení és més fonda i estreta, en l’home és més ampla i plana.

4 comentaris:

Estranger ha dit...

Només tres diferències ? Jo n´haguera fet més, tot i que entre cella i cella no hi trobo cap bultet.¿ No serà el nas ?.

Bromes apart, m´he estat llegint tota aquesta pila de posts i trobo que escrius molt bé quan et deixes anar.

PS ha dit...

És la banya, segur, la banya perduda.( n´hi ha de molt tossuts)

Pel que fa al final de l´occipital, em sembla que el Víctor Valdés n´es un exemple clar.

I el paladar inferior...vols dir el maxil·lar inferior? On hi ha les glàndules salivals? Potser és perquè algunes necessiten més cavitat, per allò que diuen que parlem més. No sé...

És curiós tot plegat ;-)

Macondo ha dit...

Anem a pams, tres diferències en el CRANI, només en el crani, a l'encèfal segur que n'hi ha moltíssimes més,per no anomenar altres parts externes i internes del cos, oi que m'entens?
Sí, home sí, només t'has de col·locar al costat d'una dona (física eh!) i comparar tocant entre cella i cella, i veuràs com tu tens un bultet i ella no. Del nassos...depèn del tamany individual i no del sexe! El meu és molt jueu, vaja com el de la senyora d'aquí sota com ens va informar en determinat dia.
Si tu ho dius...m'afalaga, així doncs serà qüestió de deixar-me anar més sovint...

Macondo ha dit...

Així que tu sí que has trobat la diferència, per comparació també?
Que n'hi ha de molt tossuts n'estic ben segura...
Ja hi som, qui és el VV? Un jugador, un entrenador de futbol, no? Jo amb això del futbol sóc un bon desastre!
No, vull dir el paladar inferior, la cavitat que es troba sota la llengua. Amb això del parlar, topem amb un altre tòpic...parlar més no significa dir més, ni crec que sigui cap qüestió de sexe.

Sí que és curiós sí!